maanantai 31. tammikuuta 2011

Kirjautuminen ja profiili



Kirjautumiseen ja profiiliin liittyvät perustoiminnot on esitetty määrittelydokumentin käyttöliittymäkuvassa numeroin 9-10. 

Kohta 9: Kirjautuminen sisään ja ulos. Palveluun rekisteröitymisen on ajateltu mm. ehkäisevän asiattomien viestien/kuvien lähettämistä. Lisäksi yhteisöllisyyden kannalta on hyvä, että jokaisella käyttäjällä on jonkinlainen identiteetti palvelussa. Rekisteröityneenä käyttäjä voisi käyttää kaikkia palvelun toimintoja.

Miten mieluiten kirjautuisit palveluun? Erillinen käyttäjätunnus ja salasana tätä palvelua varten, Facebook, Twitter, Google, OpenID tai joku muu tapa?

Minkä toimitojen käytön pitäisi olla mahdollista ilman rekisteröitymistä? Mitkä palvelun toiminnot olisivat vain rekisteröityneiden käyttäjien käytössä? Pitäisikö mahdollisesti sallia esimerkiksi merkintöjen lisääminen ja kommentointi myös ilman rekisteröitymistä?

Kohta 10: Käyttäjän oma profiilisivu.Käyttäjätilin avaamisen jälkeen käyttävä voi muokata omia tietojaan erillisellä omalla profiilisivullaan. Profiilisivulla näkyisivät myös käyttäjän tallentamat suosikkipaikat ja -reitit.

Mitä tietoja haluaisit kertoa itsestäsi ja nähdä muista käyttäjistä?
Onko omien suosikkipaikkojen ja -reittien tallentamismahdollisuus mielestäsi tarpeellinen?

3 kommenttia:

  1. Pyöräily ja sosiaalinen media -projekti: Kirjautuminen ja profiili: "Kirjautumiseen ja profiiliin liittyvät perustoiminnot on esitetty määrittelydokumentin käyttöliittymäkuvassa numeroin 9-10. Kohta ..."

    Mieluiten kirjautuisin palveluun FB:n, Twitterin tai Googlen kautta, salasanoja alkaa olla jo riittävästi. Rekisteröityminen olisi mielestäni fiksu tapa pitää asiattomat kommentit poissa.Omista/muiden tiedoista kiinnostavimpia olisi nimenomaan reittien jakaminen. Ehkä joku perusprofiili pohja voisi olla valmiina, ja käyttäjän päätettäväksi voisi jättää haluaako sitä täyttää vai ei. Itse en ole kovin innokas tietojani nettiin kirjaamaan.

    VastaaPoista
  2. Jos mahdollista kirjautuminen esim. facebookilla, niin palvelu voisi ottaa saman profiilikuvan käyttöön, koska usein ihmiset eivät heti laita kuvaansa uuteen palveluun ja sitten on läjä "tyhjiä naamoja". Ihmesten kasvot tekevät sen, ettei palvelu ole kasvoton.

    VastaaPoista
  3. Jonkinlainen kirjautumisjärjestelmä on varmasti tarpeen asiattomien kommenttien välttämiseksi.

    Facebook-rekisteröityminen on kuitenkin tietoturvaongelmineen epäilyttävä tällaisessa julkisorganisaatioiden palvelussa.

    Arjan tapaan en olisi itsekään kovin innostunut laittamaan runsaasti henkilökohtaisia tietojani palveluun, vaan hakisin ja laittaisin nimenomaan reitti- ja paikkaehdotuksia ja vinkkejä. Siksi en myöskään haluaisi kuvaani esille palveluun.

    "Perus-Pertsan", joka mahdollisesti toimii nettijulkisuutta hyödyntävässä ammatissa, on varmasti ok laittaa palveluun kuva, omia tietoja ja linkittää omaan facebook-profiiliin yms. Sen sijaan on myös heitä(/meitä), jotka jostain syystä, viran, harrastusten tai henkilökohtaisten ominaisuuksien puolesta, eivät halua omaa nimeään ja naamaansa jokaiseen palveluun. Se ei kuitenkaan poista tarvetta pyöräilyreittien jakamiselle.

    Eli siis myös jonkinlainen nimimerkillä esiintyminen pitäisi olla mahdollista, useimpien rekisteröitymistä vaativien keskustelupalstojen tyyliin. Ylläpitäjälle voisin hyvin antaa nimeni ja yhteystietoni.

    VastaaPoista