torstai 27. tammikuuta 2011

Merkintöjen selaus ja haku




Merkintöjen selaukseen ja hakuun liittyvät perustoiminnot on esitetty määrittelydokumentin käyttöliittymäkuvassa numeroituna 2-4 ja 12. Merkintöjen selaus- ja hakutoiminnot on sijoitettu sivun vasempaa laitaan.

Kohta 2: Käyttäjä voi helposti valita haluamansa merkintäluokat näkyviin kartalle.

Kohta 3: Käyttäjä voi rajata tarkemmin kartalla näytettäviä merkintöjä esimerkiksi hakusanojen avulla, merkinnän lisäysajankohdan mukaan tai hakea vain kuvallisia tai kommentoituja merkintöjä.

Kohta 4: Tästä löytyy oikopolut esimerkiksi uusimpiin, suosituimpiin ja kommentoiduimpiin merkintöihin. Oikopolkuja klikkaamalla ko. merkinnät korostuvat kartalla.

Kohta 12: Kulloinkin kartalla näkyvät merkinnät listautuvat merkintöjen listanäkymään, josta merkintöjä voi tarkastella listamuodossa. Listanäkymä on normaalisti sivulle tultaessa kiinni, mutta listauksen voi ottaa milloin tahansa näkyviin. Listan riviä (merkintää) klikkaamalla kyseinen merkintä korostuu kartalla. Listan tiedot päivittyvät automaattisesti kartan rajausta muutettaessa tai merkintäluokkia valittaessa.

Klikkaamalla yksittäistä merkintää kartalla tai valitsemalla listalta kartan alapuolelle avautuu kyseiseen merkintään liittyvät tiedot ja kommentit. Lisäksi viemällä kursorin merkinnän päälle kartalla avautuu pieni tietolaatikko, jossa voisi olla esimerkiksi merkinnän otsikko. Näin ollen merkintöjä ei tarvitsisi aina klikata nähdäkseen, mikä merkintä on kyseessä.

Mikä on mielestänne tärkeintä?

Puuttuu jotain keskeisiä toimintoja tai toiminnallisuuksia?

Mitä pitäisi näkyä kartalla heti ennen yhtään klikkausta? Uusimmat merkinnät, kaikki merkinnät vai olisiko kartta aluksi tyhjä?

etusivu.png
etusivu_lista.png

2 kommenttia:

  1. Kartalla voisi aluksi vakiona näkyä periaatteessa kaikki merkinnät, mutta ajan myötä voisi olla niin, että tosi vanhat (esim. yli 6 kuukautta) eivät näkyisi muuta, kuin hakutuloksissa.

    VastaaPoista
  2. Aloitettaessa kartalla ei tarvitsisi välttämättä näkyä mitään, vaan käyttäjä valitsisi itse mitkä merkintäluokat haluaa näkyviksi. Oletan, että näin karttaa olisi helpompi/nopeampi liikuttaa ja zoomata haluamaansa paikkaan, ja vasta sitten avata merkinnät (kaikkien merkintöjen lataantuminen koko ajan kartalle saattaa olla hidasta).

    Itse en asettaisi automaattista aikarajaa. Voihan olla niin, että vanhimmat/ensimmäiset merkinnät ovat "parhaita" kohteita, jotka kaikkien tulee tietää. Vaikka niitä ei jatkuvasti kommentoidakaan, niiden tärkeys saattaa silti säilyä.

    VastaaPoista