tiistai 1. helmikuuta 2011

Merkintöjen arviointi ja jakaminenMerkintöjen arviointiin ja jakamiseen liittyvät perustoiminnot on esitetty määrittelydokumentin käyttäliittymäkuvassa numeroin 13 ja 15.

Kohta 13: Merkintöjen arviointi voisi tapahtua peukkujen tai tähtien avulla. Merkintöjä voisi myös hakea arviointien perusteella esimerkiksi suosituimmat merkinnät eri kategorioissa.

Olisiko peukku- tai tähtiarvioinneista mielestäsi hyötyä?
Oletko kättänyt tällaista ominaisuutta muissa palveluissa? Missä palveluissa?

Kohta 15: Käyttäjä voisi lähettää suosituslinkin merkinnästä omalle Facebook- tai Twitter-sivulleen, josta käyttäjän kaverit näkisivät käyttäjän merkinnät ja voisit käydä katsomassa ko. paikan/reitin palvelussa.

Jakaisitko tietoa Facebookiin tai johonkin muuhun sosiaalisen median palveluun? Mihin?

4 kommenttia:

 1. Tähtiarviointi olisi mielestäni hyödyllinen. Se on tullut vastaan niin nettiostamisessa kuin ravintola-arviopalveluissa. Reittiehdotukset ja kivat paikat ovat niin subjektiivisia, että useampien käyttäjien mielipiteitä ehdottajan lisäksi olisi mielenkiintoista lukea.

  Suosituslinkki facebookiin voisi toimia hyvin, voisin itsekin esitellä kavereille kivoja paikkojani (vaikka en kannatakaan koko palveluun rekisteröitymistä facebook-tunnuksin).

  VastaaPoista
 2. Merkintöjen sanallinen kommentointi ja keskustelu käyttöliittymäkuvan tyyliin saattaa joskus rönsyillä pitkäksikin. Pitäisikö silloin ehkä ensin aueta pelkkä alkuperäinen merkintä (tähtiarvioineen), ja tieto siitä, kuinka monta kommenttia merkinnälle on laitettu, ja vasta merkintää erikseen klikattaessa koko keskustelu (ehkä ilman karttapohjaakin)?

  Aina koko keskustelu ei välttämättä ole kiinnostava, jos haluaa nopeasti selata uusia tai itselleen uuden alueen merkintöjä. Jos koko keskustelu ei aina aukea automaattisesti, se keventää toimintoja.

  VastaaPoista
 3. Facebook tai Twitter ovat tällä hetkellä käytetyimmät, toki.

  Amazonilla ranking- yhdistettynä suosituspalveluun toimii loistavasti. Käyttäjän jäädessä muistiin, omien ostosten ja hakujen perusteella Amazon osaa suositella myös uusia ostoksia. Esim. levyhistorian perusteella se osaa ehdottaa uusia levyjä.

  En tiedä, pystyisikö sitä soveltamaan myös tähän palveluun?

  VastaaPoista
 4. Reittiä vois suositella tähtinä yleisesti tai sitten vielä parempi on, että siinä arviointi kategorisoitu esim. kolmeen luokkaan: tien/väylän kunto, kevyt-raskas (helppo-vaativa), maisemat.

  FB ja Tw linkitykset ok. Mutta kannattaa myös huomioida muitakin..

  VastaaPoista