maanantai 7. helmikuuta 2011

Kooste kommenteista

Kiitos kaikille kommenteista!

Tehostettu kommenttikierros tuotti lähes 30 kommenttia, hienoa! Postaussarjan kaksi ensimmäistä postausta saivat aikaan eniten keskustelua. Etenkin merkintöjen luokitteluun liittyviä kommentteja tuli paljon, mutta luokittelulla onkin keskeinen asema palvelussa.

Luokitteluun toivottiin mm. seuraavia paikkakategorioita: nähtävyydet, kulttuuri- ja luontokohteet, evästaukopaikat sekä turvalliset pyöräien pysäköintipaikat. Mielestäni nähtävyydet sekä kulttuuri ja luontokohteet voisivat olla esimerkiksi "kiinnostavat paikat"-pääkategorian alaluokkia. Reittiluokittelun osalta kommenteissa korostui tarve mm. seuraaville luokille: sujuvat ja nopeat arkireitit, talvipyöräilyreitit sekä reikeily- ja matkailureitit. Työmatkareittien erottamista muista arkireiteistä ei pidetty välttämättömänä, myöskään kruisailureitit-kategoriaa ei pidetty erityisen tärkeänä. Lisäksi kommenteissa nousi esille tagit, jolloin yhden merkinnän voisi esimerkiksi "sijoittaa" kahteen eri kategoriaan. Tai toisaalta sana-haulla voisi etsiä merkintöjä niiden kuvauksen tarkempien tietojen perusteella.

Palvelun etusivun kartalla näytettävien merkintöjen osalta kahden saadun kommentin näkemykset poikkesivat toisistaan: joko kaikki esim. alle puoli vuotta vanhat merkinnät kartalla tai tyhjä kartta. Jälkimmäistä perusteltiin kartan zoomaamisen ja liikuttelun helpottamisella/nopeuttamisella. Kartan liikuttelun ja zoomauksen helpous ja nopeus huomioidaan etusivun kartalla näytettäviä tietoja mietittäessä.

Kuvat, linkit ja keskustelu -postaukseen tuli vain yksi kommentti, jossa todettiin, että karttapohjaisena palveluna sen pitäisi keskittyä selkeästi paikka- ja reittimerkintöihin.

Kommenteissa rekisteröitymistä palveluun pidettiin tarpeellisena asiattomien viestien välttämiseksi. Rekisteröitymisen pitäisi olla mahdollista olemassa olevilla Facebook-, Twitter- tai Google-tunnuksilla. Toisaalta eräässä kommentissa nähtiin tarpeellisena mahdollisuus käyttää palvelua myös nimimerkillä.

Tähtiarviointia pidettiin hyödyllisenä, mutta myös käyttäjien kommentteja arvertiin olevan mielenkiintoista luettavaa. Toisaalta alkuperäisen merkinnän kuvauksineen ja arviointeineen pitäisi erottua selvästi, sillä koko keskusteluketjun selaaminen ei ole aina kovin mielekästä. Suosituslinkkiä esimerkiksi Facebookissa pidettiin hyvänä tapana esitellä kavereille mielenkiintoisia paikkoja ja reittejä.

Nettipalvelun toteutus on siis parhaillaan käynnissä, mutta ehdimme vielä huomioida tämän tehostetun kommettikierroksen annin toteutuksessa. Parin viikon kuluttua nettipalvelun ensimmäinen versio tulee tänne blogisivustolle testattavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti