maanantai 13. joulukuuta 2010

Määrittelydokumentti v. 0.1

Tässä on ensimmäiset määrittelyt palvelusta. Kyseessä on siis vasta hyvin alustava versio, josta ei kannata välttämättä vielä vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Dokumentti tulee todennäköisesti muuttumaan ja täydentymään vielä paljon. Siitä pitäisi kuitenkin saada jo aika hyvän ymmärryksen, minkälaista palvelua ollaan rakentamassa. Lähettäkää ihmeessä kommentteja!

maarittely_v0_1.pdf

4 kommenttia:

  1. Kysymys, määrittelydokumentissa puhutaan reittien jakamisesta. Toisaalta reittien piirtäminen mainitaan vasta jatkokehitysosiossa.

    Jaettavat reitit ovat siis kahden pisteen välille haettuja reittejä vai kuinka? Millä tavoin voin vaikuttaa reitin "muotoon", syöttämällä välipisteitä?

    VastaaPoista
  2. Mietin, että voisiko tori-palstan ydistää paikkatietoihin/karttaan siten, että myyjän/ostajan summittainen tai vaikka tarkkakin sijainti näkyisi kartalla?

    VastaaPoista
  3. Kartta:
    - tulisi maastopyöräilijoille olla tarkempi kuin mitä Google tai avoimet karttasovellukset tarjoavat.

    GPS:n keräämä reittitieto:
    - sivuilla tulisi näkyä myös reitin korkeusprofiili, jotta voi lenkkiä suunnitellessaan ottaa huomioon reitin rasittavuus (aloittelijoille tasaisempi reitti jne.)
    - reitin piirtämisominaisuudet tulisi olla mukana jo alusta asti.
    Reitin vaativuus:
    - helppo --> erittäin raskas jne.

    VastaaPoista
  4. Hyvä kartta on palvelun a ja o, totean näin maantieteilijänä. Esim. pääkaupunkiseudun pyöräilykartan heikkous on mittakaavan tuoma puutteellinen tarkkuus siellä, missä reitit eivät noudattele nimettyä katuverkkoa. Tämä on osin ongelma myös kevyen liikenteen reittioppaassa pk-seudulla (vaikka siihen valitsisi näkymään ulkoilukartan reititkin, niin maastonmuotoja ei näy - puistoalueilla suunnistaminen vaikeaa kevyen liikenteen väyliäkin pitkin).

    Niinpä lähtökohtaisesti sama pohjakartta kuin reittioppaassa ei pk-seudulla riitä, etenkään jos halutaan syöttää esimerkiksi maastoreittejä.

    VastaaPoista