Tämä projekti on osa Liikenneviraston ja LVM:n rahoittamaa Liikkumisen ohjauksen ohjelmaa. Projektin tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa yhteisöllinen (karttapohjainen) nettipalvelu, jonka avulla pyöräilijät voivat jakaa pyöräilytietoa esimerkikisi reitti- ja paikkasuosituksia. Nettipalveluun tallennettuja tietoja tullaan hyödyntämään mm. HSL:n ja Tampereen kevyen liikenteen reittioppaassa.
Seuraa projektia tämän blogin avulla ja osallistu nettipalvelun suunnitteluun!
perjantai 28. tammikuuta 2011
Kuvat, linkit ja keskustelu
Kuviin, linkkeihin ja keskusteluun liittyvät perustoiminnot on esitetty määrittelydokumentin käyttöliittymäkuvassa numeroin 6-8. Toiminnot on sijoitettu omille sivuilleen.
Kohta 6: Sivu koostaa kaikki käyttäjien palveluun merkintöjen yhteydessä lataamat kuvat. Sivu toimii siten palvelun kuvagalleriana, jossa kuvia on helppo selailla.
kuvat.png
Millaisia kuvia olisit halukas lisäämään ja haluaisit nähsä palvelusta?
Kohta 7: Pääosa tämän palvelun keskusteluista on tarkoitus käydä paikkoihin ja reitteihin liittyen merkintöjen kommenttiketjuissa. Palvelun yhteydessä käyttäjille on kuitenkin ajateltu tarjota mahdollisuus keskustella myös perinteisemmällä keskustelualueella. Keskustelu kuitenkin rajataan palveluun liittyviin asioihin ja kehittämisideoihin. Keskustelualueen foorumit voisivat olla esimerkiksi "Yleinen" ja "Palvelun kehittämisideat". Yleiseen pyöräilyyn liittyvään keskusteluun suositellaan käytettävän olemassa olevia keskustelufoorumeja kuten Fillarifoorumia, jonne keskustelualueen etusivulla voidaan tarjota linkki.
Mistä muista kuin paikka- ja reittimerkinnöistä olisi syytä mahdollistaa keskustelu?
Kohta 8: Täällä blogin kommenteissa on useammankin kerran ehdotettu, että palvelussa olisi myös sisällöllistä tietoa vaikkapa pyöräilyvarusteista tai siitä, miten päästä alkuun pyörälyssä. Suomesta löytyy kuitenkin lukuisia muita laadukkaita pyöräilyaiheisia palveluita, joista löytyy juuri tämän typpistä tietoa. Koska niiden sisältöä ei kannata kopioida tähän palveluun, halutaan linkittäen luoda laadukkaiden pyöräilypalveluiden verkosto.
Mitkä olisivat keskeisimmät 5-10 pyöräilypalvelua Suomessa, jotka ehdottomasti pitäisi olla linkitettyinä?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pitäisin palvelun pelkästään paikka- ja reittimerkintöihin keskittyvänä, kun se kuitenkin on karttapohjainen.
VastaaPoista